Kamče stravování během hospitalizace pomohlo zvyknout si na navyšování porcí.
Co to s tebou dělalo, když z ničeho nic, když ses tomu záměrně vyhýbala a teď ti najednou přistanou na stole 2 rohlíky?
Hrozný. Oni ze začátku mají poloviční porce, pak tříčtvrteční, pak celý, aby se ten metabolismus zase dokázal nastartovat, aby to nebyl až tak moc velkej šok. Ale on to byl moc velkej šok, protože to bylo neskutečný, když jsem měla sníst jako ten 1 rohlík a na to si naplácnout prostě celou pomazánku. To bylo úplně hrozný. Já jsem ani nečekala, že to vůbec dokážu sníst. Já jsem na to koukala nejdřív asi 10 minut, a pak jsem zjistila, že mi zbývá jenom 10 minut, abych to dojedla. Takže jsem rychle začala jíst. Jídlo byl velký šok. Ale pak jsem si zvykla. Pak mi tam začaly nějaký jídla chutnat a občas jsem si tam dávala i ty víc kalorický. I ty, který jsem si předtím nedala. Myslím, že k obědu jsme tam měli na váběr ze 2 jídel, tak někdy jsem si dala i to, na co jsem měla fakt jako vyloženě chuť, že už jsem se toho tolik nebála.
Lada popsala krátké návštěvy psychiatričky, zaměřené na kontrolu váhy, stravování a předepsání medikace.
V průběhu hospitalizace v souvislosti s depresemi začali lékaři řešit u Andrey její poruchu příjmu potravy.
V úzdravě pomáhala Marušce léčitelka, kterou opětovně vyhledala při relapsu, kdy chtěla mluvit zejména o aktuálních tématech ze svého života.